Novým Obamovým ekonomickým poradcem bude šéf GE Immelt

21.01.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 21. ledna (ČTK) - Americký prezident Barack Obama jmenuje šéfa největšího amerického konglomerátu General Electric Jeffreyho Immelta předsedou svého nového poradního sboru, který se bude zaměřovat na podporu ekonomického růstu a podnikatelského sektoru. Sdělil to dnes Bílý dům. Zároveň svůj odchod z čela jiného prezidentova poradního sboru, který se počátkem února rozpustí, odstupuje bývalý šéf centrální banky Paul Volcker.

Nová "Prezidentova rada pro pracovní místa a konkurenceschopnost" se bude snažit nalézt způsoby, jak povzbudit podnikatele k přijímání zaměstnanců a investicím. Obama oficiálně oznámí Immeltovo jmenování později při návštěvě závodu GE v Schenectady ve státě New York.

Obama po listopadových volbách do Kongresu přehodnocuje svou dosavadní nepřátelskou politiku vůči podnikatelské sféře a slibuje omezit byrokratickou a regulační zátěž. Změnil již celý ekonomický tým Bílého domu, který namísto Lawrence Summerse povede zkušený komunikátor z doby Billa Clintona Gene Sperling. Šéfem svých poradců Obama jmenoval bankéře a bývalého Clintonova ministra obchodu Williama Daleyho.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK