Mezi Brnem a Ruskem zřejmě budou létat Czech Connect Airlines

21.01.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 21. ledna (ČTK) - Letecká společnost Czech Connect Airlines zřejmě zprovozní nové pravidelné letecké linky na trasách Brno-Moskva, Brno-Petrohrad a Karlovy Vary a Jekatěrinburg. Napsal to server russia-ic.com. Letecká firma i šéf Letiště Brno Tomáš Plaček ČTK záměr potvrdili, o projektu se prý jedná. Letadla by mohla zahájit provoz koncem března.

Podle serveru russia-ic.com by letadla na trasách z Karlových Varů a z Brna do Ruska mohla létat jednou až dvakrát týdně. Provoz by prý zajišťovala letadla Boeing 737-300 a Boeing 737-700.

Brno má nyní letecké spojení s Ruskem prostřednictvím aerolinek Moscow Airlines, které však mají podle médií finanční problémy. Podle Plačka se o dalším provozu jejich linek nyní jedná.

Ostravské aerolinky Czech Connect Airlines změnily v prosinci jméno, dříve se jmenovaly Central Charter Airlines. Firma rozšířila své aktivity i na jiné než charterové lety. V tiskové zprávě z konce roku uvedla, že "uskutečnila veškeré potřebné kroky k zahájení provozu na vybraných pravidelných linkách směrovaných v první fázi do Ruska a zemí bývalého Sovětského svazu." Společnost patří spolu se společností Central Connect Airlines - Job Air do holdingu Geofin.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK