Americké akcie šly dopoledne oběma směry

21.01.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. ledna (ČTK) - Akcie amerických firem šly dopoledne oběma směry, ale přední tituly vzrostly díky solidním výsledkům podnikového hospodaření za čtvrté čtvrtletí minulého roku. Údaje dnes například přinesl koncern General Electric.

Klíčový index Dow Jones stoupl v poledne newyorského času o 0,4 procenta na 11.868 bodů. Index Nasdaq Composite však klesl na 2701,6 bodu se ztrátou 0,1 procenta.

Strojírenský a finanční konglomerát General Electric a ropný podnik Schlumberger vytvořily zisk, kterým překonaly odhady analytiků. Solidní výsledek oznámil i internetový gigant Google, a to v noci na dnešek. Bank of America, největší banka ve Spojených státech, ale kvůli nekvalitním hypotékám vykázala ztrátu.

General Electric po začátku obchodování díky svému výsledku posílil o 5,8 procenta a měl v tu chvíli nejvyšší zisk mezi 30 tituly Dow Jonesova indexu. Zisk konglomerátu vzrostl o 52 procent díky zakázkám na zařízení a poskytnutým půjčkám, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou ze stránek Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK