Ředitel České rafinérské Ivan Souček zůstává ve funkci

25.01.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha/Kralupy nad Vltavou 25. ledna (ČTK) - Valná hromada České rafinérské dnes neprojednala plánované změny ve vedení společnosti a ředitel a předseda představenstva České rafinérské Ivan Souček tak zůstává ve funkci. ČTK to sdělil Bořek Konečný, mluvčí Unipetrolu, většinového vlastníka České rafinérské.

Podle mluvčího České rafinérské Aleše Soukupa akcionáři společnosti odsouhlasili změnu programu jednání a valná hromada neprojednala plánované body. Představenstvo České rafinérské v souladu se zněním stanov svolá další valnou hromadu. Předpokládaný termín Soukup nesdělil.

Některým členům dozorčí rady a představenstva České rafinérské končí funkční období a změny ve vedení společnosti tak měly být jedním z hlavních bodů dnešní valné hromady. Ivan Souček měl z vedení firmy odejít na konci ledna po více než sedmi letech. "Ukončení mého působení je činěno na základě dohody s majoritním akcionářem," citoval Součka minulý týden server Česká pozice.

Česká rafinérská provozuje dvě největší rafinerie ropy v Česku, v Kralupech nad Vltavou a Litvínově. Většinovým vlastníkem firmy je s více než jednapadesátiprocentním podílem petrochemická skupina Unipetrol. Italská skupina Eni drží přes 32 procent akcií, zbývajících více než 16 procent má britsko-nizozemský Royal Dutch Shell. V loňském roce Česká rafinérská zvýšila objem zpracované ropy na 7,318 milionu tun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK