Akcie v USA se dotkly dvouapůlletého maxima, tento týden potřetí

27.01.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 27. ledna (ČTK) - Akcie amerických firem se dotkly 2,5letého maxima potřetí za tento týden. Investoři přivítali solidní výsledkové zprávy o hospodaření korporací za poslední čtvrtletí minulého roku.

Klíčový index Dow Jones v poledne newyorského času stagnoval kolem 11.986 bodů s nepatrným ziskem 0,6 bodu. Během dopoledne se ale index dotkl hranice 12.000 bodů, na kterou se dostal ve středu poprvé od června 2008. Od minim z března 2009 vzrostl Dow Jones o 83 procent.

Index Nasdaq Composite se v 18 hodin SEČ zvýšil na 2747,6 bodu, a podle stránek Yahoo! Finance tak posílil o 0,29 procenta.

Strojírenský koncern Caterpillar vzrostl o procento díky tomu, že se jeho zisk ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil více než čtyřnásobně. Podnik za to vděčí poptávce mezi odběrateli i obchodníkům, kteří si doplňují zásoby.

Time Warner Cable stoupl o dvě procenta díky tomu, že se mu zisk zvýšil o 22 procent a bude vyplácet dividendu. Operátor AT&T proti tomu oslabil o tři procenta, protože mu klesl počet nově uzavřených smluv s klienty nejníže za déle než pět let, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK