iHNed.cz: Majitel skupiny KKCG nabízí vlastní řešení dluhů Sazky

30.01.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. ledna (ČTK) - Majitel skupiny KKCG Karel Komárek mladší učinil akcionářům loterijní společnosti Sazka vlastní návrh na vyřešení zadlužení firmy. Uvedl to dnes server iHNed.cz s odvoláním na zdroj blízký Komárkově skupině.

"Komárkova skupina skoupila vlastní balík pohledávek za Sazkou, má zájem do firmy nalít potřebné miliardy korun a podílet se na jejím ozdravení," cituje server zdroj blízký KKCG. Komár prý v souvislosti se Sazkou spolupracuje s další loterijní společností, Synot Holdingem.

Sazka čelí problémům zejména kvůli vysokým splátkám za výstavbu pražské O2 areny držitelům dluhopisů. Městský soud v Praze dostal od Vítka návrh na zahájení insolvenčního řízení se Sazkou 17. ledna. Sazka musí do 20 dnů ode dne doručení usnesení o zahájení řízení poslat soudu svoje vyjádření k Vítkově návrhu. Musí také předložit celý seznam majetku včetně dlužníků a věřitelů i seznam svých zaměstnanců a listiny, které dokládají úpadek nebo hrozící úpadek.

Sazka vznikla v roce 1956, akciovou společností je od roku 1993. Akcionáři jsou občanská sdružení, působící v tělovýchově a sportu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK