Sazka zveřejní podrobnosti mimořádného zasedání představenstva

01.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. února (ČTK) - Loterijní společnost Sazka, která se nachází v nepříliš dobré finanční situaci, dnes na tiskové konferenci zveřejní za účasti generálního ředitele Aleše Hušáka výsledky mimořádného zasedání jejího představenstva. To v neděli přijalo jeden z předložených návrhů řešení situace firmy, ale oficiálně neuvedlo který. Podle některých informací Sazka přijme pomoc Martina Ulčáka a jeho firmy E-Invest.

Manažeři Sazky měli na stole návrhy holdingu Synot, který spolupracuje s podnikatelem Karlem Komárkem mladším ze skupiny KKCG, a investiční skupiny Penta, řekl v neděli v České televizi místopředseda Českého olympijského výboru pro ekonomiku Jiří Kejval. Ulčák, který nyní s vedením Sazky spolupracuje, ale jako jediný nepožaduje v Sazce akciový podíl, chce mít jen výnos ze zisků loterijní firmy.

Největším držitelem dluhopisů Sazky je podle posledních dostupných informací miliardář Radovan Vítek. Vedle drobnějších nákupů získal v uplynulých dnech velké balíky od UniCredit Bank a Raiffeisen Bank International. Městský soud v Praze dostal od Vítkovy firmy Moranda návrh na zahájení insolvenčního řízení se Sazkou 17. ledna. Sazka ale Vítkovy pohledávky neuznává a tvrdí, že není v insolvenční situaci.

Vítek v pondělní MF Dnes uvedl, že je připraven s Ulčákem jednat a je přesvědčen, že dospějí k dohodě. Podle MfD by měl Ulčák navýšit základní jmění společnosti. Vítek připustil, že s Ulčákem několikrát jednal a podle svých slov by se rád na navýšení jmění Sazky podílel.

Sazka v pondělí zveřejnila v insolvenčním rejstříku, že její majetek činí 14,16 miliardy Kč, z toho pohledávky představují 10,5 miliardy korun. Naopak závazky Sazky jsou celkem 9,4 miliardy korun.

Český olympijský výbor také oznámil, že získal podporu pro svolání mimořádné valné hromady Sazky. Návrh podá s Orlem a Sdružením sportovních svazů ČR (SSS). Požadovat budou změnu stanov, zvýšení základního jmění a výběr strategického partnera.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK