Zisk výrobce hraček Mattel ve čtvrtletí mírně klesl

02.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 2. února (ČTK) - Zisk největšího světového výrobce hraček Mattel Inc. ve čtvrtém čtvrtletí kvůli vyšším nákladům mírně klesl o 0,9 procenta na 325,2 milionu USD (5,7 miliardy Kč), překonal však odhady analytiků. Tržby v hlavní předvánoční nákupní sezoně pak rostly, hlavně díky zájmu o panenky Barbie a hračky pro nejmenší pod značkou Fisher-Price.

Tržby se zvýšily o devět procent na 2,12 miliardy USD. Zisk na akcii činil 89 centů, stejně jako ve srovnatelném období předchozího roku. Analytici dotazovaní agenturou Reuters očekávali zisk 86 centů na akcii při tržbách 2,09 miliardy USD.

Tržby z prodeje panenek Barbie a American Girl se zvýšil o osm procent a v divizi Fisher-Price o šest procent. Tržby v zábavní divizi, která zahrnuje elektronické a stolní hry a puzzle, stouply o 12 procent. Tržby z prodeje autíček, která zahrnuje značky Hot Wheels, Matchbox a Tyco, se ale snížily o čtyři procenta.

Za celý rok se čistý zisk společnosti zvýšil o 30 procent na 684,9 milionu USD. Tržby stouply o osm procent na 5,86 miliardy USD, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK