Zisk mediální Time Warner stoupl ve čtvrtletí o 22 procent

02.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 2. února (ČTK) - Americké mediální skupině Time Warner Inc. stoupl ve čtvrtém čtvrtletí zisk o 22 procent na 769 milionů USD (13,4 miliardy Kč). Firmě pomohl růst počtu předplatitelů a zvýšení příjmů v televizní divizi, kam patří HBO, a snížení nákladů ve vydavatelských aktivitách. Time Warner vlastní téměř třetinový podíl v Central European Media Enterprises (CME), majiteli televize Nova.

Tržby se zvýšily o osm procent na 7,8 miliardy USD. Zisk na akcii bez mimořádných položek činil 67 centů a překonal odhady analytiků, kteří čekali zisk 62 centů.

Tržby z televizní divize, kam patří HBO a Turner Broadcasting, stouply o 14 procent na 3,3 miliardy USD. Příjmy z reklamy vzrostly o 21 procent. Ve filmovém studiu Warner Bros. se tržby zvýšily o deset procent na 3,6 miliardy USD, hlavně díky vyšším poplatkům z licencí na filmy pro televize. Slabší prodej DVD však snížil provozní zisk divize o pět procent.

Ve vydavatelské divizi Time se tržby snížily o čtyři procenta na 1,1 miliardy USD. Důvodem je odklon spotřebitelů od časopisů. Provozní zisk se však díky předchozím opatřením na snížení nákladů více než zdvojnásobil na 171 milionů USD, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK