BHQ Czech může převzít výrobce asfaltových pásů KRPA DEHTOCHEMA

02.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 2. února (ČTK) - Pražská společnost BHQ Czech, a.s. může převzít výrobce asfaltových pásů KRPA DEHTOCHEMA, a.s. Transakci povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Dnes to zveřejnil v tiskové zprávě. Rozhodnutí je pravomocné.

Úřad posuzoval zejména dopad spojení na oblast výroby asfaltových hydroizolačních pásů, kde se aktivity obou firem překrývají. Podle ÚOHS v této oblasti existuje vysoce konkurenční prostředí.

"Ačkoli v důsledku uskutečnění fúze může dojít ke zvýšení koncentrace v oblasti výroby a prodeje asfaltových hydroizolačních pásů na území České republiky, nejsou ve spojením dotčené oblasti očekávány zásadní dopady na hospodářskou soutěž," uvedl předseda ÚOHS Petr Rafaj. Bezproblémová by z hlediska ÚOHS měla být i doplňková výroba šindelů a prodej polystyrenu.

KRPA Dehtochema vznikla jako samostatná společnost v roce 2008. Dříve patřila pod KRKONOŠSKÉ PAPÍRNY a.s. Ty byly v roce 2008 rozděleny kombinací varianty odštěpení se založením nových nástupnických společností. KRPA Dehtochema je jednou z těchto nástupnických společností. Před fúzí byly jejím jediným akcionářem lucemburská KRPA Holding S.A., Société anonyme, která vlastní také Krkonošské papírny. V roce 2008 byla KRPA Dehtochema ve ztrátě necelých sedm milionů korun.

Do holdingu BHQ patří řada společností působících například v oblasti výroby a prodeje stavebních hmot a materiálů, výroby asfaltových hydroizolačních pásů, výroby technického textilu či výroby speciálních elektrických strojů a pohonů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK