Komárek a Vítek spojili síly v boji o Sazku, píše server Aktuálně

02.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. února (ČTK) - Podnikatelé Radovan Vítek a Karel Komárek spolupracují, aby ochránili své zájmy, které mají v zadlužené loterijní společnosti Sazka. Píše o tom server Aktuálně.cz s odvoláním na vysoce důvěryhodný zdroj. Hlavním důvodem, proč se nyní dosavadní konkurenti v boji o Sazku rozhodli spojit síly, je nedůvěra v generálního ředitele Sazky Aleše Hušáka. Oba miliardáři podle Aktuálně.cz spolu jednali dnes.

S oběma zájemci o Sazku jedná podle serveru i majitel sázkového holdingu Synot, další uchazeče o loterijní firmu, Ivo Valenta. Tato trojice však prý zatím nepřipravuje byznys - plán, co se Sazkou, podle Aktuálně.cz se společně domluvili na konzultacích kvůli tomu, aby ochránili své peníze, které jim Sazka dluží.

Vítek a Komárek jsou dvěma největšími věřiteli Sazky. Poté, co skoupili její pohledávky, směnky a dluhopisy, dluží jim Sazka podle serveru přes čtyři miliardy korun. Část těchto pohledávek ale šéf Sazky Hušák neuznává a svede se o ně nejspíš soudní boj, píše Aktuálně.cz.

Vítek dnes potvrdil krach jednání se Sazkou. Z neúspěchu jednání o osud firmy, které hrozí insolvence, obvinil jejího šéfa Hušáka. "Až dosud všechny návrhy na řešení v Sazce vracel Aleš Hušák zpátky, přestože i jeho vyjednavač Martin Ulčák, majitel firmy eInvest, která je také zájemcem o finanční pomoc Sazce, dělal vše, aby vznikla nějaká dohoda," uvedl pro Aktuálně.cz zdroj, který si nepřál být jmenován.

Vítkův vyjednavač Josef Lébr se sešel dopoledne s šéfem Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) Pavlem Kořanem a podle informací serveru mu řekl, že pád Hušáka je základní podmínkou dalších dohod věřitelů se Sazkou. "Ano, sešel jsem se s panem Lébrem, a jedno z témat, kterých jsme se dotkli, je působení pana Hušáka v čele Sazky," řekl Aktuálně.cz Kořan a dodal: "Ale já jsem to nepochopil tak, že by to byla nutná podmínka k dalším jednáním."

Mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund dnes odpoledne ČTK sdělil, že jednání se všemi partnery nadále pokračují, další informace však odmítl sdělit s tím, že budou zveřejněny až po ukončení jednání.

Podle místopředsedy Českého olympijského výboru pro ekonomiku Jiřího Kejvala mělo vedení Sazky v neděli k dispozici návrhy investiční skupiny Penta a holdingu Synot s podnikatelem Karlem Komárkem. Obě skupiny požadovaly za finanční injekci majetkový vstup do Sazky.

Komárkova investiční skupina KKCG dnes uvedla, že se stala jedním z největších věřitelů Sazky. Získala pohledávky a dluhopisy Sazky a bude je uplatňovat "všemi dostupnými prostředky". Investiční nabídka KKCG pro Sazku pozbyla platnosti, protože loterijní firma na ni nereagovala. Vítek oficiální nabídku na řešení situace v Sazce nepředložil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK