ALTA může koupit výrobce obráběcích strojů Škoda Machine Tool

03.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 3. února (ČTK) - Brněnská strojírenská skupina ALTA může koupit výrobce obráběcích strojů ŠKODA MACHINE TOOL a.s. Firmě to povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). ČTK to dnes řekl předseda ÚOHS Petr Rafaj. Rozhodnutí je už pravomocné.

"Spojení firem nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže," řekl ČTK Rafaj. ÚOHS správní řízení zahájil koncem loňského roku. Návrh na povolení spojení podala společnost TOS NOVA, která je součástí skupiny Alta.

Škoda Machine Tool patřila od roku 2005 do skupiny Škoda Holding. Koncem roku 2005 ji získala ruská strojírenská firma Stanko Impex Group, ta ji nyní prodává. Výši transakce obě strany dosud nezveřejnily.

Alta je jednou z největších českých obchodně-inženýringových firem v oblasti dodávek technologických zařízení pro strojírenství a těžební průmysl. Působí hlavně v Rusku, na Ukrajině a v Bělorusku. Alta mimo jiné vlastní strojírny TOS Kuřim - OS, Kuličkové šrouby Kuřim, Slévárna Kuřim či společnost SE-MI service. Zatím poslední akvizicí skupiny bylo převzetí části ČKD Blansko zabývající se výrobou karuselů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK