Mzdy v ArcleorMittalu Ostrava stoupnou letos o tři procenta

03.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 3. února (ČTK) - Zaměstnancům největší domácí huti ArcelorMittal Ostrava (AMO) letos vzrostou mzdy o tři procenta. Zaručuje jim to dodatek ke kolektivní smlouvě, který dnes podepsali odboráři a vedení firmy. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2010 činila 30.696 korun.

"Kromě navýšení mezd jsme posílili i prémiovou složku mzdy. Stanovili jsme mechanismus dalšího navýšení formou výplaty prémií dvakrát ročně," sdělil ČTK personální ředitel Jan Rafaj. Dodal, že pokud firma překročí plánované výsledky, rozdělí mezi zaměstnance dalších několik milionů korun. Podepsaný dodatek se týká i zaměstnanců dceřiných firem ArcelorMittal Energy Ostrava a ArcelorMittal Engineering Products Ostrava.

Mluvčí AMO Věra Breiová uvedla, že vedení společnosti a zástupci odborů jednali pouze o dodatku kolektivní smlouvy týkajícím se mzdové části platné pro rok 2011. Kolektivní smlouva uzavřená v březnu 2010 totiž platí až do konce roku 2012.

"Je to pro naše zaměstnance velmi dobrá zpráva, zároveň také potvrzení naší role nejlepšího zaměstnavatele v regionu a firmy s perspektivní budoucností," uvedl generální ředitel a předseda představenstva Augustine Kochuparampil.

ArcelorMittal Ostrava je největší hutní firma v České republice. Patří do největší světové ocelářské skupiny ArcelorMittal a jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G. AMO zaměstnává téměř 6000 lidí a i s dceřinými společnostmi skoro 9000. Firma ročně vyrábí tři miliony tun oceli, z toho polovinu vyváží do 80 zemí celého světa.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK