Byrokracii nejvíc omezilo MŽP,zaostává ministerstvo zdravotnictví

03.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. února (ČTK) - V omezování byrokratických požadavků na podnikatele je zatím nejdále ministerstvo životního prostředí, kde zbytečná administrativa klesla proti roku 2005 o 41 procent. Ministerstvo financí naproti tomu snížilo administrativní požadavky o osm procent a zdravotnictví jen o tři procenta. Novinářům to dnes řekl premiér Petr Nečas s tím, že omezování zbytečné byrokracie je jednou z hlavních priorit vlády.

Z dalších resortů u ministerstev průmyslu, zemědělství a práce a sociálních věcí klesla zbytečná administrativa podle plánu o pětinu. Do konce roku 2012 je cílem vlády snížit administrativní požadavky na podnikatele o čtvrtinu.

Nečas uvedl, díky omezení byrokracie ušetří podnikatelé v Česku každý rok 11,5 miliardy Kč. Celkově se proti roku 2005 administrativa zatěžující podnikatele snížila o 16 procent. Ministr průmyslu Martin Kocourek řekl, že od jeho nástupu MPO připravilo 41 návrhů, jak v zákonech zjednodušit nebo zrušit konkrétní paragrafy. "Dalších dvacet paragrafů připravíme během tohoto čtvrtletí," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK