Koruna dnes dopoledne zůstala pod 24 korunami za euro

04.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. února (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne zůstala na své nejsilnější úrovni od listopadu 2008 a obchodovala se těsně pod 24 korunami za euro. K dolaru proti čtvrtečnímu závěru v 10:00 posílila o dva haléře na 17,59 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

"Koruně se daří držet ve čtvrtek dobyté pozice a její kurz k euru se za minimální volatility nachází na 23,97 Kč/EUR," komentoval dopolední obchodování analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Vedle dozvuků čtvrtečního jednání ČNB tomu podle něj pomáhá návrat růstu na světové trhy.

Také dolar zůstává na hladině, kam se dostal po čtvrtečním jednání Evropské centrální banky. Momentálně se se podle Vlka obchoduje na hladině 1,3630 USD/EUR.

Investoři dnes sledují summit EU. "Německá kancléřka sice naznačila, že zásadní rozhodnutí asi nepřinese, přesto mohou z EU přijít zajímavé informace," míní Vlk. V Káhiře mají odpoledne pokračovat demonstrace za odstoupení současného prezidenta, což také představuje riziko. Hlavní pozornost se přesto soustředí na americká čísla z trhu práce. Čeká se další zlepšení tvorby pracovních míst. Pokud budou čísla lepší, tak jako velká většina amerických statistik z poslední doby, dolar by mohl dál umazávat zisky eura z úvodu roku, dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK