Hrdá by měla odejít z čela České pošty ke konci února

04.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. února (ČTK) - Šéfka České pošty Marcela Hrdá by měla odejít z funkce ke konci února. Ministr vnitra Radek John jí vyčítá nekoncepčnost, rušení poboček a podcenění přípravy na transformaci ze státního podniku na akciovou společnost. John to dnes oznámil v tiskové zprávě. Nového generálního ředitele má vybrat výběrová komise. Vyjádření Hrdé ČTK shání.

"Jednám tedy o ukončení činnosti generální ředitelky Marcely Hrdé na základě její žádosti ukončit spolupráci dohodou ke dni 28. února 2011. Zároveň připravuji nezávislé výběrové řízení na pozici generálního ředitele České pošty," uvedl John v prohlášení.

Výběrové řízení na pozici generálního ředitele chce ministr vypsat v nejbližších dnech. Současně chce začít řešit personální otázky v nižším managementu.

Výběrovou komisi chce John složit z odborníků. Chce oslovit například náměstka ministerstva financí Zdeňka Zajíčka, který v minulosti například vedl dozorčí radu pošty. "Složení výběrové komise budu konzultovat s premiérem (Petrem) Nečasem, abychom hned od počátku předešli jakýmkoliv pochybnostem," uvedl John.

Hrdou do čela pošty na konci roku 2009 jmenoval ministr vnitra Martin Pecina (ČSSD). Před tím čtyři roky působila ve vrcholových pozicích ve společnosti Letiště Praha.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK