U:fon bude od poloviny února nabízet internet přes ADSL

04.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. února (ČTK) - Operátor MobilKom, který provozuje mobilní síť U:fon, bude od půlky února nabízet pevné připojení k internetu přes ADSL. To bude velkoobchodně nakupovat u Telefóniky O2. Firma to dnes oznámila ČTK v tiskové zprávě.

Nynější nabídku mobilního internetu na kredit či na paušál doplní MobilKom nabídkou pevného připojení s rychlostí osm Mbit/s. Kombinace mobilního a pevného připojení vyjde na 790 korun měsíčně. Samostatné ADSL bude stát 590 korun. Běžná cena u konkurenčních operátorů je kolem 700 korun za měsíc.

"K rozhodnutí nabízet i pevné připojení nás přivedla měnící se struktura našich zákazníků. Zatímco dříve si náš mobilní internet lidé pořizovali až v 75 procentech případů jako své jediné připojení a chovali se víceméně staticky, dnes už ho více než polovina nových zákazníků využívá na více místech, například střídavě doma a na chatě nebo při cestování," uvedla marketingová a obchodní ředitelka MobilKomu Jana Studničková.

K oběma tarifům U:fon nabídne ADSL modem ZyXEL, který kombinuje výhody pevného a bezdrátového připojení. Umožňuje připojit počítače jak kabelem přes síťové rozhraní, tak přes bezdrátovou technologii Wi-Fi.

U:fon od května 2007 nabízí rychlý mobilní internet, bezdrátovou pevnou linku a digitální vysílačky prostřednictvím bezdrátové sítě CDMA. V červnu 2008 spustil i mobilní hlasové služby.

MobilKom většinově vlastní finanční skupina Penta. Hospodářské noviny nedávno s odvoláním na své zdroje uvedly, že těsně před dokončením je prodej MobilKomu operátorovi Dial Telecom.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK