Tyson Foods překvapil výsledky hospodaření investory

04.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Chicago 4. února (ČTK) - Světově největší zpracovatel masa Tyson Foods ze Spojených států překvapil čtvrtletními výsledky hospodaření investory na Wall Street a jeho akcie vystoupaly nejvýše za osm měsíců. Podnik dnes uvedl, že za výsledek vděčí především vepřovému masu, na němž mu díky vývozu vzrostl meziročně zisk téměř trojnásobně.

Zisk za čtvrtletí do 1. ledna stoupl na 298 milionů dolarů proti 160 milionům před rokem. Tržby koncernu vzrostly meziročně na 7,6 miliardy dolarů ze 6,6 miliardy.

"Vepřové bylo neskutečné," reagoval jeden z analytiků BB&T Capital Markets. "U vepřového vytvořili neslýchané ziskové marže. Vepřové bylo skutečným tahounem," dodal. Koncern prodával během čtvrtletí vepřové za ceny vyšší o 23,5 procenta, zatímco u hovězího to bylo 16,4 procenta.

Zisk překonal očekávání na Wall Street. Zatímco analytici podle odhadů Thomson Reuters tipovali zisk na akcii na 62 centů, výsledek dosáhl 75 centů na akcii. Akcie Tyson Foods stouply o 5,8 procenta na 18,58 dolaru a dostaly se nejvýše od loňského května, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK