Do ČR se vrátilo 150 turistů z Egypta, 700 jich tam ještě je

05.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. února (ČTK) - První z šesti charterových letů, kterými se do konce víkendu vrátí poslední čeští turisté z Egypta, přistál v Praze. Do vlasti se tak vrátilo zhruba 150 turistů, necelých 700 jich ještě v zemi zmítané nepokoji pobývá. ČTK to řekl mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura. V oblastech, kde bydlí čeští turisté, podle něj panuje klid.

Další letadla společností ČSA a Travel Service mají přistát na pražské Ruzyni dnes večer a kolem půlnoci.

Okamura upozornil na to, že s těmi turisty, kterým se pobyty zkrátily, se cestovní kanceláře domluvily na alternativním řešení. Pobyty turistů podle něj nijak narušeny nebyly.

V Egyptě už více než týden pokračují protivládní demonstrace a většina zahraničních turistů zemi opouští. Nejdramatičtější situace je v Káhiře. I přes zákaz nočního vycházení pokračovaly v noci na dnešek v Káhiře i v druhém největším městě Alexandrii demonstrace tisíců lidí za odstoupení prezidenta Husního Mubaraka. Protesty trvají od 25. ledna. V letoviscích je však na rozdíl od velkých měst zatím poměrně klid.

České aerolinie dnes vypravily také svou pravidelnou linku do Káhiry. V šest hodin ráno spojem směrem do Egypta cestovalo pouze 23 lidí, sdělila ČTK mluvčí aerolinií Hana Hejsková.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK