E15: Hotel Mandarin Oriental získali investoři ze Singapuru

07.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. února (ČTK) - Pražský hotel Mandarin Oriental získala za téměř miliardu korun singapurská skupina Hotel Properties Limited (HPL). Podle dnešní E15 společnost HPL koupila stoprocentní podíl nizozemské firmy MSC Hotel Investments Cooperatie, která je prostřednictvím firmy Karmelitská Hotel jediným vlastníkem hotelu Mandarin Oriental.

Investor kupní cenu nezveřejnil, ale podle zprávy poradenské firmy Jones Lang LaSalle dosáhla 39 milionů eur, což je v přepočtu téměř miliarda korun, píše E15. Součástí transakce byl prý převod dluhu.

Singapurská společnost vlastní podle internetových stránek 20 hotelů v osmi převážně asijských zemích, avšak žádný v Evropě. "Touto akvizicí získá HPL Group prvotřídní zavedenou hotelovou nemovitost v jedné z nejpopulárnějších turistických destinací v Evropě," uvedl nový vlastník v tiskové zprávě.

Prodej luxusního pětihvězdičkového hotelu, který se nachází v prostorách někdejšího dominikánského kláštera na Malé Straně, je jedním ze dvou loňských významných realitních obchodů v tuzemském hotelovém sektoru. Prvním byl na podzim prodej hotelu Intercontinental americké firmě Westmont Hospitality za 111 milionů eur (2,7 miliardy Kč), píše E15.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK