ÚOHS posuzuje vstup E.ONu do Lumen Energy

07.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 7. února (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) posuzuje vstup společností E.ON Energie a Barlog Capital do jednoho z největších tuzemských alternativních obchodníků s energií Lumen Energy. Zahájil správní řízení. ČTK to zjistila z webových stránek úřadu.

Vyjednávání obou firem o majetkovém vstupu do Lumen Energy potvrdila dnes ČTK i mluvčí skupiny Lumen Dita Přikrylová. "Mohu potvrdit, že probíhají vyjednávání. Podrobnosti zveřejníme až po schválení transakce antimonopolním úřadem," uvedla.

ÚOHS zahájil správní řízení začátkem měsíce. V obdobných případech rozhoduje obvykle v třicetidenní lhůtě. Bude posuzovat zejména oblast maloobchodního prodeje elektrické energie. Po uskutečnění fúze mají Lumen Energy společně kontrolovat E.ON Energie, Barlog Capital a dosavadní vlastník Lumen International.

ÚOHS nedávno povolil vstup energetické skupiny E.ON do společností Lumen Synergy a Lumen Distribuční soustavy. Firmy zajišťují servis sítí a působí v oblasti distribuce elektřiny. E.ON v obou firmách získá 34procentní obchodní podíl.

Společnost Lumen Energy patří mezi pět největších alternativních obchodníků s elektrickou energií a plynem v Česku. Specializuje se na dodávky elektrické energie velkoodběratelům, středním a menším firmám a domácnostem. Kromě toho obchoduje i se zemním plynem a od 1. září 2010 jej dodává i menším zákazníkům a domácnostem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK