Korea vyšetřuje kvůli propadu akcií dvě pobočky Deutsche Bank

07.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Soul 7. února (ČTK) - Regulační orgány v Jižní Koreji vyšetřují dvě asijské součásti největší německé banky Deutsche Bank. Snaží se zjistit, zda koncem roku nesehrály nějakou roli ve výrazném propadu hlavního indexu akciové burzy v Soulu. Informovala o tom dnes agentura AP. Deutsche Bank se k podezření zatím nevyjádřila.

Mluvčí jihokorejské Komise pro finanční služby Ernst Lee řekl, že úřady začaly banku vyšetřovat už asi před měsícem. Podezření podle něj padá na pobočky Deutsche Bank v Soulu a Hongkongu. Komise chce zjistit, zda se obě pobočky nedopustily cenové manipulace a nepoctivého obchodování.

Mluvčí Deutsche Bank v Hongkongu Michael West řekl, že banka informace o vyšetřování nebude komentovat. Podle mluvčího finanční komise by výsledek vyšetřování mohl být oznámen do konce měsíce.

Podnět k vyšetřování dal prudký propad hlavního akciového indexu Kospi burzy v Soulu. Index loni 11. listopadu spadl o 2,7 procenta, ačkoliv jiné trhy v regionu měly buď jen slabou ztrátu, anebo zpevnily.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK