Fond Anacap předložil další žádost o ovládnutí Banco Popolare ČR

07.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. února (ČTK) - Britský fond Anacap předložil České národní bance novou žádost o ovládnutí Banco Popolare Česká republika. Fond o tom dnes informoval v tiskové zprávě. Anacap předložil již předloni žádost o ovládnutí banky, kterou ale ke konci loňského roku ČNB zamítla. Centrální banka přijetí nové žádosti nepotvrdila ani nevyvrátila.

"Nadále se intenzivně zajímáme o investice na českém trhu. Pozorně jsme proto vnímali všechny připomínky, které ČNB vznesla ve spojitosti s naší předešlou žádostí, a pracovali na nich. Na základě těchto připomínek byla nová žádost zcela přepracována," uvedl tiskový mluvčí společnosti AnaCap Amber Hilkene.

Fond dnes zároveň uvedl, že pokud dostane souhlas k ovládnutím Banco Popolare Česká republika, jedním z prvních kroků bude zdvojnásobení základního kapitálu banky. Ten ke konci loňského září činil 1,1 miliardy korun.

Banco Popolare ČR, která v tuzemsku patří mezi malé banky, za tři čtvrtletí loni vykázala banku ztrátu téměř 69 milionu korun. Banco Popolare Česká republika je nyní součástí italské bankovní skupiny Banco Popolare Societá Cooperativa, která vstoupila na tuzemský trh převzetím IC Banky v roce 2007. V Česku banka nabízí služby pro menší a střední podnikatele a obsluhuje také italské firmy.

Fond AnaCap Financial Partners, který se rozhodl banku koupit koncem předloňského roku, se věnuje investicím do růstových příležitostí ve finančním sektoru v rámci celé Evropy. Vznikl v roce 2005 a na jeho zdrojích v rozsahu 920 milionů eur se podíleli globální institucionální investoři v čele s Goldman Sachs, Morgan Stanley, Allianz, Honeywell či Adams Street Partners.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK