Fuksa:MZe sníží letos výdaje na provoz a správu o 650 milionů Kč

08.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. února (ČTK) - Ministerstvo zemědělství sníží v letošním roce provozní a správní výdaje o 650 milionů korun. Na tiskové konferenci to dnes řekl ministr Ivan Fuksa (ODS). Úřad bude pokračovat i ve snižování počtu zaměstnanců, loni ministerstvo opustilo 140 osob.

Již dříve ministerstvo uvedlo, že letos sníží mzdové výdaje o 15 procent. Na platy a ostatní platby za provedenou práci zaměstnanců pražského ústředí ministerstva, ale také regionálních pozemkových úřadů a agentur pro zemědělství a venkov, má letos jít 628,6 milionu Kč. Loni to bylo 748,7 milionu.

Fuksa zopakoval, že chce do roku 2013 dokončit transformaci dozorových úřadů v rezortu, tedy Státní veterinární správy, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského. Jejich celkový rozpočet 6,5 miliardy Kč by mohl do budoucna klesnout o 20 až 30 procent. Podle něj v dozorových úřadech nyní pracuje 4500 lidí. Jak se transformace dotkne těchto pracovníků, zatím nechtěl ministr předjímat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK