Hrubé tržby Tipsportu v Česku loni vzrostly o sedm procent

08.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. února (ČTK) - Hrubé tržby sázkové kanceláře Tipsport v ČR loni vzrostly o sedm procent. Zisk před zdaněním meziročně klesl o pět procent kvůli růstu nákladů a investicím do internetového sázení. Novinářům to dnes řekl ředitel společnosti Petr Knybel, konkrétní čísla nechtěl zveřejnit.

Tipsport zůstal podle něj na trhu kurzového sázení v ČR jedničkou s podílem 40 až 42 procent. Knybel věří, že se Tipsport udrží na pozici lídra trhu i v případě nějakého spojení sázkových společností Fortuna a Sazka. Vlastník Fortuny Penta nabídla finanční pomoc Sazce, která se ocitla ve finančních problémech a čelí insolvenčnímu řízení.

Tipsport se chce nadále věnovat výhradně kurzovému sázení. Podíl internetového sázení na tržbách Tipsportu činí již 70 procent, zbytek tržeb pochází z kamenných poboček. Tipsport chce rozšiřovat nabídku sázek o další sporty, další herní příležitosti a takzvané live sázky, tedy sázky v průběhu zápasu. Jejich podíl na celkových sázkách po internetu je už poloviční.

Tipsport byl založen v květnu 1991. Nabízí sázky především na sportovní události, ale vypisuje kurzy i na politické či zábavné kulturní události a také na číselné hry. Působí v ČR, na Slovensku a v Polsku. Má zhruba 180.000 registrovaných klientů. V ČR provozuje asi 1000 poboček, z nichž asi 70 procent je v rámci sportbarů. Společnost uvažuje o zavření zhruba několika desítek poboček po vyhodnocení jejich rentability.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK