Provozní zisk Warner Music výrazně klesl

08.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 8. února (ČTK) - Provozní zisk americké společnosti Warner Music Group se v prvním finančním čtvrtletí meziročně propadl o více než dvě pětiny na 23 milionů dolarů (zhruba 400 milionů Kč) kvůli překvapivě prudkému poklesu tržeb. Oznámila to dnes firma, která je třetí největší nahrávací společností na světě.

Tržby ve čtvrtletí končícím v prosinci klesly o 14 procent na 789 milionů dolarů. Zaostaly tak za očekáváním analytiků, kteří je podle agentury Reuters odhadovali na 798 milionů. Čistá ztráta mírně stoupla na 18 milionů dolarů ze 17 milionů před rokem. Akcie podniku po zveřejnění výsledků oslabily o více než osm procent.

Firma se nyní potýká s obtížným přechodem hudebního průmyslu od kompaktních disků k digitální hudbě. Tržby společnosti z prodeje digitální hudby ve čtvrtletí meziročně stouply o dvě procenta na 187 milionů dolarů, proti předchozím třem měsícům se však snížily o pět procent.

Warner Music má ve své stáji hudební legendy jako jsou Ray Charles, Fleetwood Mac a The Bee Gees, ze současných hvězd mimo jiné Green Day a Death Cab for Cutie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK