Akcie v USA dopoledne mírně vzrostly za smíšených firemních dat

08.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 8. února (ČTK) - Akcie amerických korporací dopoledne mírně vzrostly, i když na trh přišly smíšené firemní výsledky hospodaření. Po zahájení obchodů šly akcie dolů kvůli vyšším úrokovým sazbám v Číně.

Klíčový index Dow Jones stoupl v poledne newyorského času o 0,3 procenta na 12.197,2 bodu. Index Nasdaq Composite se podle stránek Yahoo! Finance v 18 hodin SEČ zvýšil na 2786,6 bodu se ziskem 0,1 procenta.

Stavitel domů Beazer Homes USA oznámil, že mu nové zakázky za minulé čtvrtletí klesly. Podnik svým výsledkem navíc nenaplnil očekávání finančního trhu a jeho akcie oslabily o čtyři procenta. Prodejce kosmetiky Avon Products ztratil sedm procent tržní hodnoty kvůli poklesu výsledků a zklamaným očekáváním investorů.

Čína oznámila, že zvýší úrokové sazby, a to potřetí od loňského října, aby tlumila inflaci. Hospodářský boom země zvyšuje ceny a některé chudé rodiny v Číně kvůli tomu nechávají polovinu svých příjmů za jídlo. Přitom o výdaje v Číně se mnohé nadnárodní společnosti opírají ve svých růstových plánech, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK