eBay nabídne nejméně 200 dolarů za určité starší typy mobilů

08.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 8. února (ČTK) - Internetová aukční síň eBay bude přes službu Instant Sale odkupovat určité typy vyspělých mobilních telefonů za 200 dolarů (asi 3500 Kč) a více. Opírá se přitom o předpoklad, že se spotřebitelé budou hromadně zbavovat starších mobilů po koupi iPhonů, které začne ve středu prodávat operátor Verizon Wireless.

Propagační akce na Instant Sale poběží do 22. února a služba zaplatí 200 dolarů za funkční iPhone 3GS od Apple, Droid X od Motoroly Mobility, Evo 4G od HTC nebo za model Galaxy S Vibrant od koncernu Samsung Electronics. Stejnou cenu nabídne Verizon za levnější iPhone o 16 gigabajtech. Operátor ho na internetu začne nabízet ve středu a v prodejnách ve čtvrtek.

Instant Sale také nabídne 200 až 450 dolarů za nejnovější model iPhone 4, který si lidé v USA mohli zatím koupit jen u operátora AT&T. Ten byl v USA jediným oficiálním prodejcem iPhonu od jeho uvedení na trh v roce 2007. AT&T sice prodává poslední model za 200 až 300 dolarů, ale jde o dotovanou cenu na dvouletou smlouvu.

Takzvané chytré mobily s operačním systémem dnes stojí o stovky dolarů více. Operátoři si ale spočítali, že tyto sumy dostanou zpět na poplatcích za služby po dobu trvání smlouvy.

eBay spustila Instant Sale loni v říjnu. Pilotní program se zařadil mezi její služby, které umožňují lidem obchodovat se spotřební elektronikou, například s laptopy, fotoaparáty či přehrávači digitálních hudebních souborů. Program tak dovoluje prodat i použité zařízení někomu, kdo nechce nové, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK