Akcie v USA dopoledne klesly v reakci na předchozí růst

09.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. února (ČTK) - Akcie amerických korporací šly dopoledne oběma směry. Před polednem ale oslabily v reakci na předchozí sedmidenní vzestup klíčového indexu Dow Jones. Během dopoledne se přitom akciové indexy dostaly nejvýše od června roku 2008 díky solidním podnikovým výsledkům a ekonomickým statistikám.

V poledne Dow Jones klesl o čtvrt procenta na 12.204,4 bodu. Předtím rostl posledních sedm obchodních dnů, což se mu naposledy podařilo loni v červenci. Index Nasdaq Composite se v 18 hodin SEČ snížil na 2786,6 bodu se ztrátou 0,4 procenta, ukázaly stránky Yahoo! Finance.

Z třiceti titulů DJI dnes zveřejňují výsledky dvě společnosti. Coca-Cola oznámila, že se její zisk více než ztrojnásobil díky akvizici stáčíren a vyššímu prodeji v Severní Americe. Její emise pak posílila o dvě procenta. Výrobce síťových zařízení Cisco Systems oznámí svá čísla po závěru obchodování na Wall Street.

Další člen DJI, mediální skupina Walt Disney, stoupl o pět procent. Podnik zveřejnil v úterý večer čtvrtletní čísla, s nimiž překonal očekávání finančního trhu. Vděčí za to silným příjmům svých sítí ABC a ESPN, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK