Americké akcie ve středu uzavřely smíšeně, Dow Jones opět stoupl

10.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. února (ČTK) - Americké akcie ve středu uzavřely smíšeně. Dow Jonesův index se zvýšil o 0,06 procenta na 12.239,89 bodu. Poprvé od loňského března tak vykázal osm nárůstů za sebou.

Širší index Standard & Poor's 500 klesl o 0,28 procenta na 1320,88 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil o 0,29 procenta na 2789,07 bodu.

Náladu na trhu zasáhly výroky šéfa americké centrální banky (Fed) Bena Bernankeho, podle nichž by mohla nezaměstnanost ve Spojených státech ještě několik let zůstat na vysoké úrovni.

Pojišťovna American International Group oslabila o tři procenta, protože oznámila, že bude muset zvýšit své rezervy na krytí ztrát některých divizí. Společnost Walt Disney nicméně stoupla o více než pět procent poté, co její hospodářské výsledky překonaly očekávání.

Transatlantický provozovatel akciových burz NYSE Euronext posílil o více než 14 procent. Firma potvrdila, že vede s německým rivalem Deutsche Börse pokročilá jednání o fúzi. Spojením podniků by vznikl největší světový provozovatel akciových burz jak podle výnosů, tak podle dosahovaných zisků.

Na devizovém trhu dolar oslabil vůči euru poté, co Bernanke uvedl, že Fed bude pokračovat v nákupech dluhopisů. V závěru středečního obchodování v New Yorku jednotná evropská měna vůči dolaru stoupla o 0,7 procenta na 1,3765 USD, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK