Čtvrtletní zisk technologické firmy Cisco klesl, výhled zklamal

10.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. února (ČTK) - Čistý zisk největšího světového výrobce zařízení pro chod počítačových sítí Cisco Systems ve druhém finančním čtvrtletí meziročně klesl o 18 procent na 1,5 miliardy dolarů (26,6 miliardy Kč). Výhled pro třetí čtvrtletí navíc zaostal za očekáváním analytiků. Akcie společnosti se proto propadly o deset procent.

Tržby ve čtvrtletí končícím v lednu meziročně stouply o šest procent na 10,4 miliardy dolarů. Prodej síťových přepínačů, které patří mezi klíčové produkty podniku, však klesl o sedm procent.

Generální ředitel společnosti John Chambers varoval před klesajícími veřejnými výdaji na počítačové sítě a před poklesem marží v důsledku ostré konkurence. Po zveřejnění výsledků firmy oslabily rovněž akcie konkurenčních společností, jako jsou Juniper Networks, F5 Networks či Riverbed Technology, napsala agentura Reuters.

Cisco působí rovněž v České republice. Loni na podzim v Praze otevřela své páté centrum na světě pro poskytování podpory zákazníkům a partnerům. Centrum zpočátku vytvoří 40 nových pracovních míst, do roka se rozroste na 80 pozic.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK