Na jihu Moravy loni klesl počet ubytovaných hostů o 0,6 pct

10.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 10. února (ČTK) - Počet přenocování v hromadných ubytovacích zařízeních za loňský rok na jižní Moravě meziročně klesl o dvě procenta na 2,022.666. Počet ubytovaných hostů za stejné období klesl o 0,6 procenta na 1,035.072. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

V celé České republice počet přenocování meziročně vzrostl o 0,4 procenta, počet ubytovaných hostů se zvýšil téměř o dvě procenta. Poprvé od roku 2008 se tak v republice loni zastavil pokles návštěvnosti.

V Jihomoravském kraji ztratila ubytovací zařízení za loňský rok část tuzemské klientely, naopak posílil zájem zahraničních návštěvníků. Loni přijelo o 8,7 procenta víc cizinců, kteří zde strávili v průměrů téměř o osm procent víc nocí než v roce 2009. Naopak loni přijelo o 5,3 procenta méně domácích turistů, kteří zde strávili méně času.

Oproti celkovým počtům přijelo v poslední čtvrtině loňska do kraje meziročně o 2,4 procenta více turistů. Počet přenocování ve stejném období meziročně stoupl o 4,3 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK