Zisk Thomson Reuters ve čtvrtletí vzrostl skoro o čtvrtinu

10.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. února (ČTK) - Zpravodajské a informační společnosti Thomson Reuters vzrostl ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku čistý zisk o 24 procent na 225 milionů USD (čtyři miliardy Kč). Firmě pomohlo oživení poptávky po jejích službách a její příjmy se zvýšily již druhé čtvrtletí za sebou.

Thomson Reuters se v roce 2009 potýkala s poklesem, protože hospodářský útlum zhoršil situaci finančních společností a dalších podniků, které produkci Thomson Reuters odebírají. Loni se však začala situace firmy zlepšovat, mimo jiné i díky snížení nákladů, ekonomickému oživení a novým službám.

Zisk bez mimořádných položek činil 43 centů a zaostal za odhady analytiků FactSet, kteří čekali zisk až 46 centů. Tržby se zvýšily o tři procenta na 3,46 miliardy USD. Analytici čekali příjmy jen 3,44 miliardy USD.

Tržby divize Markets, do které spadají obchodní terminály a zpravodajské služby Reuters a kterou nejvíce postihla recese, se zvýšily o dvě procenta. Hlavními konkurenty divize jsou agentury Bloomberg a Dow Jones. Tržby divize Professional, která poskytuje služby pro právní, daňové a účetní firmy a pro oblast zdravotnictví a vědy, stouply o sedm procent.

V letošním roce společnost očekává růst tržeb o čtyři až šest procent. Analytici počítají se zvýšením o čtyři procenta, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK