Dolar díky statistice a zprávám z Egypta posiluje

10.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 10. února (ČTK) - Dolar dnes na devizových trzích posiluje. Americkou měnu podpořily nejnovější údaje o vývoji počtu žadatelů o podporu v nezaměstnanosti a zprávy, že egyptský prezident by mohl odstoupit. Naopak euro sráží dolů obavy investorů, že Evropa neučinila dostatečný pokrok v boji proti dluhové krizi.

V 18:00 SEČ euro vůči dolaru oslabilo o 0,68 procenta na 1,3631 USD a k jenu stouplo o 0,22 procenta na 113,31 JPY. Dolar vůči jenu posílil o 0,94 procenta na 83,12 JPY.

Americké ministerstvo práce dnes uvedlo, že počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech se minulý týden opět výrazně snížil a nečekaně sestoupil pod hranici 400.000. Řady nových nezaměstnaných, kteří se hlásí o podporu, se tak zmenšily na nejnižší úroveň za více než dva a půl roku.

Dolar podporují rovněž nejnovější zprávy z Egypta. Podle světových médií egyptský prezident Husní Mubarak po více než dvou týdnech trvajících protivládních demonstracích vyhoví požadavkům bouřících se občanů a odstoupí.

Dolar dnes rostl i vůči britské libře. Reagoval tak na nejnovější zasedání Bank of England. Britská centrální banka ponechala hlavní úrokovou sazbu na rekordním minimu, přestože se spekulovalo o možném zvýšení úroků, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK