Koruna na počátku týdne stagnuje k euru, k dolaru dále oslabila

14.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. února (ČTK) - Česká měna na počátku týdne stagnuje vůči evropské měně a k dolaru dále oslabuje. Podle údajů Patria Online byla koruna v 10:30 na pátečním kurzu 24,19 Kč/EUR a vůči dolaru klesla o devět haléřů na 17,95 Kč/USD.

Koruně dnes podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka vývoj na světových trzích neukazuje jasný směr vzhledem k rozdílnému pohybu akcií a kurzu eura vůči dolaru. V rámci regionu je na tom podle něj podobně forint, který drží páteční pozice, zatímco polský zlotý lehce ztrácí.

Evropská měna se k americkému dolaru dopoledne propadla na 1,3475 USD/EUR navzdory pozitivní náladě na akciových trzích. Podle Vlka za pohybem může stát jednání ministrů financí eurozóny a nedůvěra v to, že se podaří dohodnout pravidla na snížení veřejných dluhů. "Důležitým bodem je stále i navyšování záchranných fondů, ani zde se ale příliš nepočítá s konkrétním rozhodnutím. Pozitivní dojem z odstoupení egyptského prezidenta a vysokého nárůstu objemu čínského zahraničního obchodu nedokázal eurodolar ubránit před poklesem, ačkoli akciovým trhům nadále pomáhá v růstu," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK