Akcie amerických korporací šly dopoledne oběma směry

14.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 14. února (ČTK) - Akcie amerických korporací šly dopoledne oběma směry. Index Dow Jones mírně ztrácel, technologický index Nasdaq Composite naopak rostl. Trh posuzuje dopady úspor v chystaném návrhu amerického rozpočtu prezidenta Baracka Obamy na oživování ekonomiky USA.

Index Dow Jones v poledne newyorského času oslabil o 0,16 procenta na 12.254 bodů. Index Nasdaq Composite proti tomu stoupl na 2815,9 bodu se ziskem čtvrt procenta, vyplývá z internetových stránek Yahoo Finance.

Prezident Obama dnes odesílá do Kongresu rozpočet za 3,73 bilionu dolarů (zhruba 67,3 bilionu Kč), který zahrnuje i pětiletá omezení některých výdajových programů. Republikáni a demokraté v poslední době diskutovali o tom, zda výrazné úspory v rozpočtu neohrozí oživování americké ekonomiky.

Ceny obligací po dnešním zveřejnění některých detailů návrhu byly stabilní a výnosy desetiletých obligací zůstaly na 3,64 procenta jako při závěru pátečního obchodování. Růst cen obligací by přitom mohl naznačit, že investoři považují dluh Spojených států za rizikový, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK