Hotelové firmě InterContinental loni stoupl zisk o 22 pct

15.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 15. února (ČTK) - Hotelové společnosti InterContinental Hotels vzrostl loni provozní zisk o 22 procent na 444 milionů USD (osm miliard Kč). K růstu přispěla hlavně poptávka v Asii, oživení zájmu o služební cesty a renovace řetězce Holiday Inn. InterContinental je největší provozovatel hotelů na světě, patří mu značky InterContinental, Crowne Plaza a Holiday Inn.

Firma v reakci na příznivé výsledky a ekonomické oživení rozhodla, že poprvé po třech letech zvýší dividendu, a to o 16 procent.

Výsledky jsou v souladu s odhady analytiků dotazovaných agenturou Reuters, kteří čekali zisk 442 milionů USD. Příjem na pokoj, důležité měřítko zdraví hotelového odvětví, se zvýšil o 6,2 procenta.

InterContinental provozuje přes 4500 hotelů ve více než 100 zemích světa, včetně České republiky. Spojené státy se na celkovém zisku firmy podílejí dvěma třetinami. Stejně jako jiné hotelové společnosti také InterContinental hotely převážně pouze provozuje a nevlastní budovy.

Firma dodala, že hodlá prodat svůj hotel InterContinental New York Barclay a renovovat značku Crowne Plaza. Mluvčí odmítl sdělit náklady na renovaci hotelů, pouze dodal, že to bude méně než jedna miliarda USD, což je částka, kterou firma zaplatila za modernizaci hotelů Holiday Inn. Crowne Plaza je čtvrtou největší luxusní hotelovou značkou na světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK