Koruna vůči euru stagnuje a k dolaru mírně zpevnila pod 18 Kč

17.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. února (ČTK) - Česká měna dopoledne stagnuje vůči evropské měně, proti dolaru mírně zpevnila. Podle údajů Patria Online byla v 11:00 těsně u středeční hodnoty na 24,33 Kč/EUR a k dolaru o pět haléřů silnější na 17,95 Kč/USD.

Koruna je podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka bez nových impulzů. "Série českých makrodat je za tento měsíc vyčerpána a žádná zajímavá čísla nevyšla ani v regionu. Pokud tedy může něco korunu vychýlit ze současné pozice, je to eurodolar nebo evropské akcie. Současný lehce pozitivní vývoj však k tomu zřejmě nestačí," uvedl.

Americký dolar vůči euru mírně oslabil na 1,3566 USD/EUR. Středeční záznam z jednání americké centrální banky (Fed) podle Vlka vyzněl pozitivně díky zlepšenému výhledu pro ekonomiku a podpořil poptávku po riziku. Z toho těžily akcie i eurodolar.

Dnes by měl být podle Vlka hlavním ekonomickým číslem index průmyslové aktivity v oblasti Filadelfie. Podle něho se dá čekat, jako vždy ve čtvrtek, krátkodobý vliv i od amerických žádostí o dávky v nezaměstnanosti.

vrk vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK