Americké akcie po ranním poklesu v poledne mírně rostly

17.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. února (ČTK) - Akcie amerických korporací po ranním poklesu kvůli údajům z trhu práce před polednem změnily směr a mírně rostly. Podle čísel ministerstva práce počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti vzrostl za minulý týden více, než se předpokládalo.

V poledne newyorského času (18:00 SEČ) měl index Dow Jones zisk téměř 0,1 procenta na hodnotě 12.296 bodů. Index Nasdaq Composite ve stejnou dobu rostl o 0,2 procenta na 2831,2 bodu, ukázaly stránky Yahoo! Finance.

Ministerstvo práce dnes oznámilo, že počet Američanů se žádostí o podporu v nezaměstnanosti stoupl minulý týden na 410.000. Proti předchozímu týdnu se tak zvýšil o 25.000. Ekonomové přitom čekali, že počet žádostí vzroste jen na 400.000.

Vládní statistiky také ukázaly, že se spotřebitelské ceny v lednu zvýšily mírně více, než se předpokládalo. Z velké části to způsobily rostoucí ceny potravin a plynu. Jádrový index bez započtení cen potravin a energií se ale příliš nezměnil, stoupl jen o 0,2 procenta, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK