Samsung chce letos pětinásobně zvýšit prodej svých 3D televizorů

17.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Soul 17. února (ČTK) - Korejský Samsung Electronics letos očekává výrazný nárůst prodeje televizorů s trojrozměrným obrazem. Podnik dnes uvedl, že těchto 3D přístrojů prodá deset milionů. Pokud firma tento cíl splní, bude to proti loňskému odbytu pětinásobek.

Samsung za sílící konkurence rivalů včetně LG Electronics dnes energicky hájil svou technologii. Oba dva koncerny přicházejí na trh s novými modely televizorů a tvrdí, že právě jejich technologie zlepšují zážitek ze sledování 3D obrazu. Dalšími rivaly jsou jim japonské firmy včetně Sony.

Samsung je světově největším výrobcem televizorů s plochou obrazovkou a LG je druhý. LG předpokládá, že v letošním roce prodá pět milionů 3D televizorů, odbyt za minulý rok ale neuvedl.

Přestože výrobci na televizory s 3D obrazem agresivně upozorňují reklamou, prodej je slabý. Brzdou je potřeba těžších brýlí s bateriemi, nevelký počet 3D filmů a stížnosti spotřebitelů na únavu očí, bolesti hlavy a dokonce i malátnost.

Samsung i LG vytvářejí trojrozměrný obraz jinou technologií. Podle manažerů Samsungu rozhodnou spotřebitelé, která technologie zvítězí, a uvidí se na konci roku, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK