Koruna dopoledne stagnovala k euru i dolaru

18.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. února (ČTK) - Česká měna dopoledne stagnovala vůči oběma hlavním světovým měnám těsně u středečních závěrů. Podle údajů serveru Patria Online byla koruna v 10:30 na 24,34 Kč/EUR a 17,93 Kč/USD.

Podle Tomáše Vlka z Patra Finance zůstává kurz koruny nadále bez větších změn. "Poslední zprávy z domova, jako koaliční shoda na reformě důchodů a plánované sjednocení DPH na 20 procentech, jsou určitě zajímavé, pro trh ale neznamenají silnější impulz," uvedl.

Dolar k euru dále lehce oslabil na 1,3583 USD/EUR, ačkoliv, jak poznamenal Vlk, ve prospěch dolaru vyzněl čtvrteční index filadelfského Fedu (americké centrální banky). Teoreticky by pro americkou měnu mělo být pozitivní i šířící se napětí v arabském světě a také nynější mírný pokles akcií.

Dnešní kalendář ekonomických zpráv podle Vlka neslibuje žádná důležitá data. Za pozornost ale podle něj stojí začátek schůzky G20. Na ní má dnes promluvit i šéf Fedu. V souvislosti s tématem globálních nerovnováh se komentář může podle něj dotknout i kurzu dolaru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK