Akcionáři Sazky asi dnes obdrží dvě nabídky na změny ve firmě

21.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. února - Podnikatel Radovan Vítek chce dnes akcionářům Sazky nabídnout za 100 procent akcií jednu miliardu korun. S nabídkou ale musí souhlasit všechny sportovní svazy. V budoucnu jim chce Vítek přispívat na jejich sportovní činnost. Částka za balík jednotlivým sportovním svazům se bude odvíjet od jejich vlastnického podílu v Sazce. Svůj definitivní návrh na změny uvnitř loterijní firmy má dnes akcionářům předat i vedení Sazky.

Jeho dosud neoficiální návrh změny stanov podle místopředsedy Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala obsahuje především zvýšení pravomocí představenstva loterijní společnosti, což oslabuje vliv jejích akcionářů. Menšinoví akcionáři se dnes chtějí sejít a nabídky projednat.

Sazka před dvěma týdny oznámila, že přijme pomoc od společností Penta a E-Invest. Firmy uzavřely smlouvu o strategickém partnerství a mají poskytnout Sazce tolik peněz, kolik je třeba k odvrácení insolvence. Sportovní svazy, které Sazku vlastní, dostanou podle dohody od Penty s E-Investem půjčku, investoři na oplátku získají podíl na zisku Sazky.

Sazka je od 17. ledna na Vítkův návrh v insolvenčním řízení. Vítek vlastní její pohledávky za 1,5 miliardy Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK