Mediální agentury OMD Czech a a MÉDEA dostaly pokutu za kartel

21.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 21. února (ČTK) - Mediální agentury OMD Czech a a MÉDEA dostaly od antimonopolního úřadu pokutu 7,778 milionu korun za kartel. Podle úřadu si rozdělily trh. Pokuta je pravomocná. ČTK to dnes řekl místopředseda ÚOHS Michal Petr. OMD Czech má zaplatit 5,493 milionu a Médea 2,285 milionu Kč.

Firmy podle Petra uzavřely kartel, že si navzájem nebudou přebírat klienty. Vyjádření agentur ČTK zjišťuje.

Firmy podle ÚOHS dále uzavřely dohodu o společném postupu při nákupu prostoru v médiích (mimo jiné i prostřednictvím společnosti MEDIA VIEW, s. r. o.). Úřadu se ale v této souvislosti nepodařilo prokázat narušení hospodářské soutěže.

"Předmětem správního řízení nebyla cenová dohoda, nebylo zjištěno, že by účastníci řízení na kterémkoli trhu uzavřeli dohodu o přímém nebo nepřímém určení ceny," dodal k případu Petr.

Antimonopolní úřad správní řízení s oběma firmami vedl více než dva roky. V sídle firem provedl neohlášenou razii, při které zajišťoval důkazy. OMD Czech při zahájení správního řízení prohlásila, že kartelovou dohodu neuzavřela. Obě firmy patří k předním hráčům na trhu, pracují pro stovky klientů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK