V dozorčí radě Telefóniky O2 zasedne exministr Vladimír Dlouhý

21.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. února (ČTK) - V dozorčí radě telekomunikačního operátora Telefónica O2 zasedne exministr průmyslu a obchodu Vladimír Dlouhý (57). Nahradil Jaimeho Smithe, který minulý týden rezignoval. Dozorčí rada Dlouhého kooptovala 18. února. Firma to dnes ČTK sdělila v tiskové zprávě.

Dozorčí rada zároveň znovu zvolila do představenstva firmy ředitele podpůrných jednotek společnosti Martina Beka a ředitele pro právní a regulatorní záležitosti Jakuba Chytila.

Dlouhý v současnosti působí jako mezinárodní poradce investiční banky Goldman Sachs, poradce strojírenské firmy ABB ve Švýcarsku a ABB v České republice. Kromě toho vyučuje makroekonomii a hospodářskou politiku na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy a na Vysoké škole ekonomické a je členem mezinárodního poradenského sboru UniCredit. V minulosti byl poslancem parlamentu a místopředsedou federální vlády.

Telefónica O2 Czech Republic je předním telekomunikačním operátorem na českém trhu. V současnosti provozuje více než sedm milionů mobilních a pevných linek. Patří do španělské skupiny Telefónica.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK