Realitní společnost České spořitelny chystá změnu pobočkové sítě

22.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. února (ČTK) - Realitní společnost České spořitelny (RSČS) připravuje změnu pobočkové sítě v Česku. Držitelé krajských licencí už v jednotlivých regionech nebudou moci zakládat další pobočky. Každá pobočka RSČS bude muset mít vlastní licenci. Na setkání s novináři to dnes řekl výkonný ředitel firmy Milan Pitín.

"Naším cílem je rozprodat 80 až 100 licencí, abychom znovu pokryli celou republiku," uvedl šéf RSČS. Nově chce společnost prodat ještě během letošního roku kolem pěti licencí také pro Prahu. Nyní má RSČS v regionech 12 franšízantů, kterým poskytuje svou značku, a 33 poboček.

Důvodem změny je celkové ochlazení realitního trhu. "Když přišla krize, tak franšízant s pobočkami v okresních městech neměl dost peněz, aby je udržel," poznamenal Pitín. Pro rozjezd pobočky potřebuje podle Pitína držitel licence milion až dva miliony korun.

Franšízové řetězce poskytují svou značku, znalosti a způsob podnikání druhým osobám, které jim pak odvádějí část zisku. Mezi největší sítě patří v Česku například RE/MAX, M&M Reality Holding nebo Century 21.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK