Zisk Wal-Martu ve čtvrtletí stoupl o 27 procent

22.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. února (ČTK) - Americké maloobchodní společnosti Wal-Mart Stores Inc. vzrostl ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí čistý zisk o 27 procent na 6,06 miliardy USD (108,4 miliardy Kč). Hospodaření podpořily nižší náklady a vysoký růst tržeb v zahraničí. Největší maloobchodní společnost na světě to uvedla v dnešním prohlášení.

Celkové příjmy se za tři měsíce do konce ledna zvýšily o 2,4 procenta na 116,3 miliardy USD. Čisté tržby, které nezahrnují příjmy z poplatků za členství v klubu a jiné příjmy, pak stouply o 2,5 procenta na 115,6 miliardy USD. Tržby v obchodech otevřených nejméně rok naopak klesly o 1,1 procenta, hlavně kvůli slabším tržbám ve stejnojmenných diskontních obchodech, které se na celkových příjmech skupiny podílejí více než 60 procenty. Zisk i tržby zaostaly za odhady analytiků.

Tržby v zahraničí se zvýšily o téměř devět procent. Ve Spojených státech se však snížily o půl procenta a pokles zaznamenaly již druhé čtvrtletí za sebou.

V prvním fiskálním čtvrtletí společnost očekává zisk na akcii v rozmezí 91 až 96 centů. Analytici počítají se ziskem 96 centů na akcii. Za celý fiskální rok se má zisk pohybovat v rozmezí 4,35 až 4,5 dolaru na akcii. Analytici však nejsou tak optimističtí a odhadují zisk jen na 3,67 dolaru na akcii, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK