Koruna dopoledne nepatrně posílila k euru i dolaru

01.03.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. března (ČTK) - Česká měna se dnes dopoledne obchodovala proti pondělku bez větších změn. K euru v 10:30 posílila o dva haléře na 24,36 Kč/EUR, k dolaru o tři haléře na 17,62 Kč za dolar. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Koruně podle analytiků pomáhá dobrá nálada na trzích. "Situace na hlavních trzích zůstává středoevropským měnám nakloněna, když vedle posilujících akcií postupuje mírně výš i eurodolar," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Připomněl, že dnes by měla maďarská vláda představit podrobnosti k fiskální reformě, což bude hlavní událost v regionu. "Pozornost se bude upínat spíš k maďarským reformám. Pro Londýn se v Praze nic neděje," doplnil analytik Next Finance Vladimír Pikora.

Euro dnes dopoledne opět využívá růstu akcií a mírného poklesu ropy a posouvá se na 1,3830 USD/EUR. "Na programu je pololetní projev šéfa Fedu v americkém senátu a čeká se potvrzení současné politiky včetně dokončení QE2 (kvantitativního uvolňování). Taková očekávání mohou eurodolaru pomáhat růst," nastínil Vlk. Na druhou stranu ale vyjde také index ISM a pondělní chicagský index ukázal, že další růst je možný i z velmi vysokých hodnot. Růst ISM by přitom mohl posílit obranu dolaru proti dalším ztrátám, dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK