Ford chce během tří let v Evropě uvést 20 nových modelů

01.03.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ženeva 1. března (zvláštní zpravodaj ČTK) - Americká automobilka Ford Motor chce v příštích třech letech uvést na evropský trh 20 nových modelů. Zároveň chce nabízet v Evropě a USA pět modelů aut na elektrický pohon. Na tiskové konferenci během ženevského autosalonu to uvedl generální ředitel Ford Motor Europe Stephen Odell.

Modelové ofenzívě Fordu v Evropě má pomoci nový malý vůz B-Max, který firma představila ve světové premiéře. Na trh má přijít příští rok. Firma u B-Maxu použila speciální konstrukci karoserie bez tradičních prostředních sloupků, ale zato s dvojicí posuvných bočních dveří vzadu.

"Populárními modely S-Max a Galaxy, stejně jako nedávno uvedeným duem C-Max a Grand C-Max, Ford prokázal schopnost přinášet do segmentu všestranných rodinných automobilů inovace a styl. Nový B-Max signalizuje, že Ford je připraven vnést totéž odvážné nové myšlení také do třídy malých vozů," uvedl Odell.

Při délce jen lehce nad čtyři metry je B-Max o 11 centimetrů delší než pětidveřová Fiesta, a o 32 cm kratší než nový C-MAX. Ford chce novým modelem vyjít vstříc rostoucí poptávce po menších automobilech, které se lépe hodí do rušných velkoměst, ale poskytují dostatek vnitřního prostoru.

Poprvé v Evropě dnes Ford předvedl sportovně užitkový model Vertrek. Vůz vznikl na globální platformě pro vozy segmentu C, na níž se budou již od roku 2012 vyrábět více než dva miliony automobilů ročně.

Segment pick-upů Ford rozšířil o zcela nový Ford Ranger Wildtrak. Jde o první užitkový vůz značky Ford, vyvíjený v rámci strategie OneFord (jeden Ford) jako součást globálního programu za účasti nejlepších specialistů, které má Ford celosvětově k dispozici. Nový Ranger se bude vyrábět v Thajsku, Jižní Africe a Argentině a k dostání bude na více než 180 trzích po celém světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK