Prodejce oděvů J.Crew Group bude patřit dvěma investorům

01.03.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 1. března (ČTK) - Akcionáři prodejce oděvů J.Crew Group schválili dohodu, podle níž firmu převezmou dvě investiční firmy za tři miliardy dolarů (přes 53 miliard Kč). Podnik dnes uvedl, že kupujícími budou privátní TPG Capital a Leonard Green & Partners. J.Crew má v nabídce oděvy, obuv, kabelky, šperky i svatební šaty.

Předpokládá se, že se transakce za 43,50 dolaru za akcii uzavře kolem příštího pondělí. Generální ředitel J.Crew Millard Drexler zůstane ve firmě. Manažer, bývalý šéf řetězce Gap, si získal uznání tím, že J.Crew postavil na nohy. Do firmy přešel v roce 2003.

Otázky, jak Drexler dohodu vyjednal, vyvolávaly obavy z toho, že ji akcionáři neschválí. Najatá poradenská firma Institutional Shareholder Services se minulý týden proti návrhu dohody postavila.

J.Crew se na koupi společnostmi TPG a Leonard Green dohodla loni v listopadu. Tehdy začala 85denní lhůta, kdy mohla zvážit i jiné nabídky. Firma pak tuto lhůtu prodloužila ještě o měsíc, když akcionáři nabídku soudně napadli a firma spor urovnala. Ani po prodloužení limitu ale žádnou jinou pevnou nabídku nezískala.

J.Crew na TPG již vazby měla. TPG v ní převzala majoritu v roce 1997 a zůstala v ní majoritním akcionářem do roku 2006, kdy šly akcie J.Crew na burzu, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK