PF České pojišťovny zvedl loni zisk o 86 pct na 1,15 miliardy Kč

02.03.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. března (ČTK) - Penzijnímu fondu České pojišťovny (PFČP), který je s 1,18 milionu účastníků největším v Česku, stoupl v roce 2010 zisk meziročně o 86 procent na 1,15 miliardy Kč. Fond o tom dnes informoval ČTK v tiskové zprávě. Všem tuzemským penzijním fondům se loni zvýšil zisk celkem o dvě miliardy korun na 4,6 miliardy Kč.

Klientům PFČP bude ze zisku rozdělena téměř miliarda korun a zhodnocení jejich účtů se bude pohybovat nad dvěma procenty. Za rok 2009 připsal fond klientům výnos 1,2 procenta.

Zisk je nejvyšší v historii PFČP i celého trhu penzijního připojištění. "Hlavním důvodem výrazného nárůstu zisku je příznivá situace na kapitálových trzích a vhodně nastavená investiční strategie,“ řekl generální ředitel PFČP Tomáš Matoušek.

Penzijní fond České pojišťovny je se svým čtvrtinovým podílem na trhu největším penzijním fondem v ČR. V loňském roce spravoval aktiva v hodnotě 55,3 miliardy Kč, což je o osm procent více než v předchozím roce.

PFČP je součástí Generali PPF Holdingu, který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Holding spravuje prostřednictvím dceřiných společností aktiva přes 14 miliard eur (zhruba 350 miliard Kč) a poskytuje v regionu služby deseti milionům klientů. Generali PPF Holding je společný podnik Assicurazioni Generali (51 procent) a PPF Group (49 procent).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK